1.3.08

Hotel Room

Dijous de la setmana passada vaig poder assistir a la sessió de Cinema d'Autor a l'Augusta organitzada per la UIB. S'hi va projectar Hotel Room, presentada per un dels dos codirectors, Cesc Gay.

Hotel Room s'organitza al voltant d'un sol lloc –una habitació d'hotel– i un sol temps, tot i que combina tres històries a les quals l'atzar atorga la categoria d'existents o potencials. Més enllà d'aquesta primera reflexió sobre com un sol gest pot canviar una història, hi ha moltes coses a dir sobre la pel·lícula. Primer de tot, com amb poc es pot fer molt: una gran economia de mitjans no ha d'acabar necessàriament en una gran escassesa d'efectes. Efectivament, aquí hi ha pocs actors, pocs colors (és en blanc i negre), poques càmeres (només una!), pocs decorats, etc. També és ver que hi ha una bona banda sonora i uns bons efectes molt simples com és ara la seqüència de la mort del fotògraf mostrada amb una successió de fotos fixes (hi ha res més que això a la base de tota pel·lícula?).

Mirau com l'atzar m'ha volgut regalar aquesta experimentació amb els elements més simples del cinema aplicats a tres estructures argumentals també senzilles... just quan llegia El mateix mar. Tot lliga. N'estic satisfet.