14.2.07

Was it for this the clay grew tall?



Així com desperta llavors
d’un estel apagat dreçà l’argila.
I aquests membres preuats, els costats tebis,
plens de nervis, no sap com despertar-los?
És per això que el fang hagué de créixer?
–Què féu que els raigs de sol porfidiassin
per treure la terra del son?
(Wilfred Owen, «Futility»)

Etiquetes de comentaris: , ,

4Enllaços:

Anonymous Anònim ha dit...

La veritat és que ni m'agrada l'obra en si, ni com a capella i encara més poc dins la Seu. La interrogació retòrica d'Owen té complement en aquesta frase d'aquell altre clàssic estranger: "Para este viaje no hacían falta alforjas".
I com digué una religiosa assenyada i tocada per la Gràcia en visitar aquest opus barcinonense: "S'ha de menester molta de fe per venir resar al Santíssim en aquesta capella"

4:44 p. m.  
Blogger Nicolau Dols ha dit...

No, no és retòrica, és amargament irònica, que és pitjor! Jo no som tan clarivident com per cridar que l'emperador va despullat, però tampoc no m'acaba de convèncer. Tenc tres reaccions: (1) l'obra en si m'agrada (malgrat 1Co 15, 45-49 que vàrem sentir llegir diumenge passat i que hauria aconsellat un material diferent del fang per al ressuscitat), (2) tenc dubtes sobre l'encaix a la Seu (tot i que hi ha alguns empelts neoclàssics que ja l'havien desgraciada abans de la intervenció barcinonensis), i (3) tenc un moviment de forta repulsió contra la foguera de les vanitats que envolta l'obra.

10:00 p. m.  
Blogger Studiolum ha dit...

Aún no lo he visto «in situ» pero todas las fotografías alimentan mi prevención. Tengo un problema: me gusta la idea, incluso me atrajo la inmersión de Barceló en la arcilla, tal como se cuenta en aquel reportaje de Luis Ortas, en Vietri sul Mare. Pero el resultado no se parece a lo que uno imaginaba. Es algo que me ocurre con casi cualquier obra artística reciente. ¿Dónde están los artesanos? Sobran artistas y faltan artesanos. ¡Quiero artesanos, más artesanos!

Bien. Cuando lo haya visto quizá diga algo más sensato.

6:35 p. m.  
Blogger Nicolau Dols ha dit...

Ja ho pots dir, ja, que falten artesans! Fins i tot quan l'artista ve de la tècnica passen desastres com el que relata aquesta notícia d'avui

7:22 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home